Reinigen van tapijt en vloerbedekking

Voor een strak en hygiënisch geheel
Vraag offerte aanBel mij terug

Kennis en ervaring

Reinigen van tapijt en vloerbedekking

Aan de lopende band verliest we als mens de hele dag door huidschilfers, talg en haren. Daarnaast hebben we atmosferische vervuiling, huisstof en huisstofmijt. Regelmatig komt het voor dat we op de werkvloer onze lunch nuttigen of een kopje koffie laten vallen. Het is vervuiling die overal voorkomt, dus ook bij u. 

Een stofzuiger reinigt enkel oppervlakkig. Door de dichte structuur van de vezels is het lastig om deze vervuiling die diep in de vezel zit, eruit te halen. Het verzuim van dieptereinigen kan zorgen voor veel schade aan het materiaal of aan de gezondheid. 

 

Soorten reiniging

Er zijn in het bijzonder twee reinigingsmethodes die wij gebruiken. 

  1. Dieptereiniging
    • Sproei-extractie tapijtreiniging: Dit is de meest grondige manier om vast tapijt te reinigen. Deze methode gebruiken wij in de meeste gevallen. Eerst brengen we een reinigingsproduct aan op het tapijt, een oppervlaktebreker. Deze zorgt ervoor dat de vezel open komt te staan. Dit alles doen wij met micro-organismen die de strijd aangaan met de vervuiling. Na een korte inwerkperiode wordt het tapijt, geïnjecteerd met water onder druk, dat gelijktijdig wordt opgezogen en afgevoerd samen met het vuil dat in het tapijt zit. Deze methode wordt gebruikt voor groot onderhoud van tapijt.
  2. Kleine onderhouds reiniging
    • Bonnet tapijtreiniging: Bij deze methode wordt er een reinigingsproduct aangebracht. Een ander product dan bij de dieptereiniging echter, wederom zonder zeep! Na een korte inwerkperiode, borstelen we met een lap katoen over het tapijt. Deze lap neemt het vuil op. Deze methode wordt voornamelijk gebruikt om tussenreiniging in een onderhoudsprogramma te doen, zodat het tapijt oppervlakkig gereinigd is. Deze tapijtreinigingsmethode is minder grondig, maar heeft een kortere droogtijd.

Het is handig om een vuilafstotende beschermlaag aan te brengen, dit wordt ook wel impregneren genoemd. Deze onzichtbare beschermlaag voorkomt snelle hervervuiling. 

Wij houden rekening met u!

De droogtijd werpt vaak een flinke drempel. Wij begrijpen u als ondernemer en houden graag rekening met u. Onze agenda passen we dan ook graag op u aan zodat u zo minimaal mogelijk belemmerd wordt.