Duurzame, kleurherstellende coatings

Voor aluminium kozijnen met een poedercoating, kunststof en overheaddeuren
Vraag offerte aanBel mij terug

Kennis en ervaring

Duurzame, kleurherstellende coatings

Kunststof en aluminium kozijnen en volkern en kunststof platen hebben gemeen dat ze altijd verkocht zijn als onderhoudsarm of zelfs onderhoudsvrij. Maar niets is minder waar. Door zon treedt er een blekende werking op, ook deze materialen zijn daar niet resistent voor.  

Kozijnen, garagedeuren en overheaddeuren zijn vaak van aluminium en gegalvaniseerd staal gemaakt. Aluminium en staal is lastig te kleuren en heeft bescherming tegen corrosie nodig. Daarom heeft het een zogenoemde pigmenthoudende poedercoating. Deze kan na verloop van tijd gaan “verkrijten” wat ervoor zorgt dat het geweldig strakke effect dat het voorheen gaf, vervangen wordt door een oude en slecht onderhouden uitstraling. 

Het verven van het materiaal is niet mogelijk. Staal en aluminium hebben een hoog absorberende waarde van warmte. Dit resulteert erin dat er op zonkant gemakkelijk extreem hoge temperaturen gehaald worden, die vele malen hoger liggen dan de hoogste temperaturen gemeten bij hout. Verf zal gewoonweg  verbranden. 

Onze coating kan worden aangebracht met een pigmenthoudend systeem of transparant systeem. Hiervoor kunnen we een permanente of een semi permanente menging gebruiken. Dit is afhankelijk van uw wens en het meest gunstige geval in uw situatie. 

Alle coatings hebben een sterk afstotende, hoogglanzende laag waardoor graffiti en overige vervuiling zeer eenvoudig kan worden verwijderd. Het is een beschermende coating geschikt voor toepassing op vrijwel elke gesloten ondergrond zoals aluminium, RVS, gecoate ondergronden, kunststoffen, volkernplaten.

Het is bestand tegen verf, inkt en stiften waardoor de ondergrond onbeschadigd blijft bij reiniging. Ultra dun, kleur herstellend of kleurgevend  mat of met glans en easy to clean.

Onze coating biedt bescherming tegen vervuiling, erosie, corrosie en vocht voor tenminste 5 – 10 jaar (afhankelijk van de mate van atmosferische vervuiling en het milieu waarin het te behandelen object zich bevindt)

 

 

Onze coating biedt:

  • bescherming tegen het indringen van graffiti, oplosmiddelen, vetten en chemicaliën;
  • goede olio- en hydrofobe eigenschappen;
  • resistentie tegen erosie en corrosie;
  • bescherming en herstel voor vele soorten ondergronden;
  • hoge resistentie tegen temperaturen (tot ca 250 °C);
  • kleurherstel van verweerde ondergronden;
  • een voedselcertificering waar nodig.

 

Ons onderhoudsadvies

Onze garanties lopen tot 10 jaar. Voor het behoud van de uitstraling is het handig een behandel/onderhoudsplan op te stellen. Zo bent u zeker van een blijvende en duurzame oplossing.